Magyar
    • 2007 Kecskemét
    • 2008 Kecskemét
    • 2010 Kecskemét
    • Galéria

    SHOP
    • Hírlevél
    • Impresszum
    • Vásárlás


Nádas Tamás műrepülő világbajnok ismét az Év Motoros Műrepülő Pilótája

Nádas TamásIdén is megrendezésre került a Magyar Repülő Szövetség ünnepélyes Díjkiosztó Ünnepsége a 2012-ben teljesített kiemelkedő sporteredményekért. Az évente megrendezésre kerülő díjátadó célja, hogy az előző évben nyújtott teljesítményeket elismerjék, és ezzel ösztönözzenek minden pilótát az újabb és újabb sikerek elérésére. A világbajnokságon nyújtott kiemelkedő eredményéért idén az MRSZ Nádas Tamásnak ítélte oda az Év Motoros Műrepülő Pilótája Díjat, akinek ezúton is gratulálunk!

Kecskeméti repülőnapok … DVD-n

Repülőnapi DVDA címben a „pontok” jelentik a múltat, jelentik a jelent (a szomorú jelent) és jelentik (jelenthetik?) a jövőt. A kecskeméti repülőtéren utoljára 2010-ben rendeztek repülőnapot, és bátran kijelenthetem nem is akármilyen repülőnapot. Évről-évre, repülőnapról-repülőnapra azt mondtuk: „minden eddiginél több résztvevő, minden eddiginél színvonalasabb, látványosabb program …” és ezt mondták a rendezvényre kilátogatók is az ország, az utóbbi években a világ minden tájáról. 2010-ben azonban új fejezet kezdődött a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató históriás könyvében, de erről majd később.

Repülős kulcstartók a JETfly webáruházban

KulcstartókKinek nincs kulcscsomója, amin ne lenne valamilyen kulcstartó! A repülést kedvelő Olvasóink ezúttal különböző repülőgép típusokat ábrázoló, egyedi, kézzel készített kulcstartók boldog tulajdonosai lehetnek. Webáruházunkban a Magyar Légierőben rendszeresített repülőgép típusok nagy része megtalálható, de az igen népszerű amerikai A-10-es "Varacskos Disznó" is megvásárolható kulcstartó formájában. A mini repülőgépek ideális díszei lehetnek kulcscsomónknak, hátitáskánknak, de akár vitrinben, féltve őrzött kincsünk is lehet. Kérjük, tekintsék meg kínálatunkat.

Nagyító alatt: MiG-29SzMT - KÉPGALÉRIÁVAL

MiG-29SzMTMint ahogy arról korábban már beszámoltunk, 2012. április 25-én a Voronyezsi területen található Buturlinovka repülőterén zajlott harcászati gyakorlat keretében első alkalommal nyílt lehetőség arra, hogy a "4+" generációs MiG-29SzMT-k szimulált légiharcot vívjanak Szu-34, MiG-31 és Szu-24 típusú repülőgépekkel. Az eseményről már közzétettünk egy, a típusokat felvonultató képgalériát, most azonban a MiG-29SzMT-re „hegyeztük ki” legfrissebb galériánkat.

NATO Tiger Meet 2012: Belgiumé a Silver Tiger Trophy

Tiger Meet 20122012. május 29. és június 8. között rendezték meg a NATO idei egyesített légierő gyakorlatát, a Tiger Meet-et a Norvég Királyi Légierő Orland légibázisán. Már hagyománynak tekinthető, hogy a gyakorlat végén különböző kategóriákban díjazzák a résztvevő országok századait. Nézzük most meg, 2012-ben kik lettek a győztesek!

Új festést kaptak a lengyel MiG-29-esek

lengyel FulcrumA közelmúltban új festést kapott néhány lengyel MiG-29-es (például az 56-os és a 111-es oldalszámúak), mellyel a II. világháború legkiválóbb lengyel pilótáinak kívánnak emléket állítani. Az 1940 augusztusában a RAF Northolt légibázisán felállított lengyel 303. Vadász Század emblémája a gépek hátán kapott helyet, míg a függőleges vezérsíkok belső felületét a világháborús pilóták fotója díszíti. A 111-es oldalszámú Fulcrumon alacsony láthatóságú század embléma kapott helyet.

Airshow az amerikai Andrews légibázison

Blue AngelsJavában tart a 2012-es repülőnap szezon, aki szeretne idén is részese lenni egy airshow sajátos hangulatának, valószínűleg már ki is választotta a felhozatal alapján a számára legvonzóbb helyszínt. Kisebb repülőnapok Magyarországon is lesznek 2012-ben, aki azonban katonai repülőgépeket is szeretne látni, külföldre kell, hogy utazzon. Szerencsére több könnyebben is elérhető repülőnap közül válogathatunk (például Szliács és Batajnica) idén, de biztosan lesznek olyanok is, akik hosszabb útra kelnek és kilátogatnak Moszkvába, Fairfordba vagy éppen Ostravába. Ízelítőként mi most egy kontinenssel arrébb ugrottunk, és egy képgalériát állítottunk össze az Amerikai Légierő Andrews légibázisán megrendezett airshow-ból.

Szu-25SzM földön és levegőben – KÉPGALÉRIÁVAL

Szu-25SzMÚjabb képgalériával jelentkezünk, a tegnapi MiG-29SzMT anyag után ezúttal a Szu-25-ös csatarepülőgép modernizált változatát, a Szu-25SzM-et szeretnénk bemutatni kicsit közelebbről Olvasóink számára. A helyszín ezúttal az Orosz Légierő primorszki területen található Csernyigovka légibázisa, ahol a modernizált csatarepülőgépek kiképzési repüléseibe, illetve a gépek repülés előtti előkészítésébe is bepillanthatunk.

Gripen és A400M: Különleges kötelékek - VIDEÓVAL

GripenekAz elmúlt napokban két különleges kötelék fotója jelent meg a hírportálokon: mindkettő igazi csemege, hiszen ilyen formációkat korábban még nem láthattunk és a közeljövőben várhatóan nem is fogunk. A különleges kötelékek ezúttal a hat üzemeltető JAS-39-eseiből, illetve az Airbus Military A400M tesztprogramját teljesítő öt prototípusból formálódtak.